Fler tips

Fisher Price RegnskogMånga föräldrar har bilden av att ett babygym endast är en matta där bebisen kan ligga en stund men faktum är att ett bra babygym hjälper bebisen att utvecklas. Ett babygym hjälper ditt barn att utveckla olika färdigheter samt muskulatur i kroppen. T.ex. har vissa babygym roliga figurer / prasselsaker på mattan vilket är perfekt när det är dags att träna muskulaturen i nacken och med dessa figurer kan det uppmuntra  babyn att öva nackmusklerna.

Ett bra babygym har både du och ditt barn stor glädje av under en längre tid, redan från några veckor gammal till 6-7 månader.

Ett bra tips när det är dags att börja träna nackmusklerna på ditt barn är att lägga en babyspegel direkt på mattan som ditt barn kan spegla sig i för att uppmuntra babyn att öva nackmusklerna. Använd EJ en riktig spegel, den ska vara av plast.

 

Vissa babygym har också speldosor som spelar olika melodier vilket oftast är väldigt populärt. Ett populärt babygym från Fisher Price har ett motiv från regnskogen med diverse olika djur som även spelar ett regnskogsljud som är väldigt intressant / avkopplande för bebisen. Skulle där inte följa med någon speldosa till babygymmet är det inte hela världen då det finns lösa att köpa till med olika melodier. Var dock noga med att ljudet inte är för högt och märker du att ditt barn blir störd av oljudet så är det för högt.

Om den mjuka dynan är av det lite tunnare än önskat så går det bra att lägga en tjockare filt precis under så det inte blir så hårt att ligga på.

Skötsel är viktigt när det kommer till små bebisar och oftast går det bra att tvätta dessa mattor direkt i tvättmaskinen utan några större problem. Det enda problemet kan vara torktiden då dessa mattor är ganska tjocka med mycket fyllning men för snabbare torkning rekommenderas det att faktiskt hänga ut den utomhus där den kan torka snabbt i vinden.