Köpråd

Vi tyckte det var dags att slänga i hop en lista med lite tips om vad du bör tänka på innan du beställer / köper ett babygym på nätet. Vissa punkter är ganska självklara men det är ändå värt att nämna några av dessa. Har du tips på köpråd? kontakt oss.

  • Titta efter ett gym som är mjukt att ligga på, oftast är dessa modeller lite tjockare. Skulle babygymmet vara av den lite tunnare sorten så är det inte värre än att vika en filt och lägga den under babygymmet så det blir tjockare.
  • Ett tips är att undvika babygym som är av hårdplast till små bebisar. Det är betydligt mer lämpligt med de mjukare modellerna för nyfödda. Är ditt barn 3-4+ så rekommenderar vi ett av hårdplast d.v.s. själva ställningen som håller leksakerna.
  • Babygym som kommer med bågar bör ha möjligheten till att ta av bågarna så att det går att tvätta mattan antingen för hand eller i tvättmaskinen då de oftast händer någon olycka då och då. Är du tidigt ute så fungerar det oftast bra att bara torka av mattan med en trasa och låta det torka.
  • Bebisar eller barn i huvudtaget är nyfikna! se till så där inte finns delar som kan fastna i halsen och detta gäller både lösa delar men även delar som är långa eller skjuter ut från leksakerna i gymmet.
  • Undvik babygym som knappt är färgsatta då bebisar föredrar färgglada färger på de olika delarna då det skapar en häftig nyans för de dåliga ögonen i början. Barn älskar färger helt enkelt.
  • Vissa gym kommer med leksaker som gör ifrån sig olika ljud och detta kan så klart vara hemskt kul för barnet men tyvärr finns det leksaker som har alldeles för högt ljud så var noga med att kontrollera detta innan barnet använder babygymmet. Se till att lyssna själv och se om ljudet verkar besvärande för bebisen.